Alt i elektrikerarbejde for private

Vi hjælper med eleftersyn, HPFI, jord- og beskyttelsesledninger og meget mere

Kontakt os i dag

Brug for et eleftersyn?

Et eleftersyn har især til formål at beskytte både sælger og køber ved salg af fast ejendom. Der udarbejdes en elinstallationsrapport, som oplyser, i hvilket omfang bygningens elinstallationer er lovlige og fungerer som de skal.

FISKER EL har stor erfaring med at foretage el-eftersyn hos private. Vi hjælper dig med at kontrollere tilstanden på dine el-installationer. Eftersynet gennemføres som en visuel gennemgang af den umiddelbart tilgængelige del af installationen kombineret med stikprøvevis adskillelse af dåser, demontering af monteringsmateriel og åbning af tavler samt gennemførelse af relevante målinger.

 

Hvorfor få et eleftersyn?

Du har måske hørt, at en elinstallationsrapport eller et eleftersyn ikke er lovpligtigt ved salg af bolig? Hvorfor skal du så få et lavet?
Simpelthen fordi det stiller både køber og sælger bedre, da en tilstandsrapport og en elrapport er nødvendige for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Står du hverken og skal købe eller sælge en bolig, så kan et eleftersyn og en elinstallationsrapport også være med til at skabe ro omkring boligens installationer.

Hos FISKER EL har vi samlet et stærkt hold af elektrikere, som er klar til at hjælpe jer, og gennemgå jeres installationer. Ring på +45 39 56 14 20 eller skriv for et uforpligtende tilbud. Du er også velkommen til at udfylde formularen her på siden, så kontakter vi dig ved førstkommende lejlighed.

Den færdige el-synsrapport

Der udarbejdes en rapport, der indeholder sikkerhedsstyrelsens skema for el-syn, suppleret med billeder. I rapporten beskrives det, hvor fejlene er fundet og mangler er lokaliseret.
Anmærkelser i elrapporten vil blive angivet på følgende måde:

  • Gul – angiver et ulovligt forhold, der kan udgøre en risiko for stød.
  • Rød – angiver et ulovligt forhold, der kan udgøre en risiko for brand.
  • Forbudstegn – angiver et forhold, der er ulovligt efter reglerne, der gjaldt, da installationen blev udført.
  • Spørgsmålstegn – angiver et forhold, der skal undersøges nærmere for at afklare, om der er en fejl.

Du skal være opmærksom på, at rapporten er gyldig i ét år.

 

Rapporten fremsendes renskrevet 5-10 dage efter el-synet er foretaget. Vedlagt rapporten er tilbud på udbedring af eventuelle fejl og mangler samt retningslinjerne udstedt af Sikkerhedsstyrelsen.

 

Udskiftning eller reparation af HFI og HPFI?

Hvis du har en forældet HFI-afbryder, kan vi give dig en god pris på udskiftning til den lovpligtige HPFI-afbryder. Derudover kan vi fejlfinde på dit eksisterende anlæg, hvis du oplever at det slår fra, uden at du kan finde årsagen.

 

 

Hvad er HPFI?

En HFI- eller en HPFI-afbryder er en afbryder som registrerer, hvis der er en fejlstrøm til stede. Den kaldes også en fejlstrømsafbryder og afbryder strømmen, inden den når at blive livsfarlig. Forskellen på HPFI og den ældre HFI-afbryder er, at HPFI kan frakoble ved pulserende fejlstrømme, som kan forekomme ved anvendelse af elektroniske apparater, såsom som computere, consoller, skærme osv

En fejlstrøm er strøm, der kan løbe igennem en person, hvis der er en elektrisk fejl fx i et apparat i køkkenet. Siden 1993 har en HPFI-afbryder været lovpligtig i alle nye installationer.

Jord- og beskyttelsesledninger

Vil du sikre alle personerne i husstanden bedst muligt mod elektrisk stød? Så bør du få installeret jord- og beskyttelsesledninger af FISKER EL. Hvis der eksempelvis sker en kortslutning i din vaskemaskine eller mikroovn, så sikrer jord- og beskyttelsesledninger, at fejlstrømmen ender i jorden – fremfor i kroppen på et uskyldigt familiemedlem. Lidt populært sagt, kan man kalde disse ledninger for de vigtigste i en el-installation.

Nye krav vedrørende røgalarmer

Siden 1. december 2004 har der været krav om, at alle nybyggede parcelhuse og etagebyggerier har installeret et røgalarm-anlæg eller mindst en elektrisk røgalarm. Kravet gælder også, hvis du bygger til eller udvider din bolig med mere end 50 procent. Selvom du ikke bygger om eller udvider din bolig, er det stadig en rigtig god idé at montere røgalarmer.

Få et tilbud på installation af røgalarmer

Hvis du har nye elektriske røgalarmer installeret, kan det være en god idé at indgå en serviceaftale med FISKER EL, hvor vi årligt kontrollerer alarmernes elektriske tilslutning, backupbatteri og alarmens funktion.

Få opgraderet sikkerheden i hjemmet, og få leveret samt monteret 1 røgalarm for Kr. 1.495,- inkl. moms. Røgalarmen tilsluttes eksisterende 230V installation.

Nyheder & Guides

Se alle nyheder & guides
Sådan vælger foreningen den rigtige dørtelefon
Når en boligforening skal vælge den rigtige dørtelefon til deres ejendomme, er der flere faktorer, som de bør overveje for at sikre, at de får en løsning, der passer til deres behov. Først og fremm...
Læs mere link
Skriv til os

Ring til os