Brug for et eleftersyn?
Hvorfor få et eleftersyn?
Du har måske hørt, at en elinstallationsrapport eller et eleftersyn ikke er lovpligtigt ved salg af bolig? Hvorfor skal du så få et lavet?
Simpelthen fordi det stiller både køber og sælger bedre, da en tilstandsrapport og en elrapport er nødvendige for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.
Står du hverken og skal købe eller sælge en bolig, så kan et eleftersyn og en elinstallationsrapport også være med til at skabe ro omkring boligens installationer.
Hos FISKER EL har vi samlet et stærkt hold af elektrikere, som er klar til at hjælpe jer, og gennemgå jeres installationer. Ring på +45 39 56 14 20 eller skriv for et uforpligtende tilbud. Du er også velkommen til at udfylde formularen her på siden, så kontakter vi dig ved førstkommende lejlighed.
Den færdige el-synsrapport
Der udarbejdes en rapport, der indeholder sikkerhedsstyrelsens skema for el-syn, suppleret med billeder. I rapporten beskrives det, hvor fejlene er fundet og mangler er lokaliseret.
Anmærkelser i elrapporten vil blive angivet på følgende måde:
- Gul – angiver et ulovligt forhold, der kan udgøre en risiko for stød.
- Rød – angiver et ulovligt forhold, der kan udgøre en risiko for brand.
- Forbudstegn – angiver et forhold, der er ulovligt efter reglerne, der gjaldt, da installationen blev udført.
- Spørgsmålstegn – angiver et forhold, der skal undersøges nærmere for at afklare, om der er en fejl.
Du skal være opmærksom på, at rapporten er gyldig i ét år.
Rapporten fremsendes renskrevet 5-10 dage efter el-synet er foretaget. Vedlagt rapporten er tilbud på udbedring af eventuelle fejl og mangler samt retningslinjerne udstedt af Sikkerhedsstyrelsen.
Udskiftning eller reparation af HFI og HPFI?
Hvis du har en forældet HFI-afbryder, kan vi give dig en god pris på udskiftning til den lovpligtige HPFI-afbryder. Derudover kan vi fejlfinde på dit eksisterende anlæg, hvis du oplever at det slår fra, uden at du kan finde årsagen.
Hvad er HPFI?
En HFI- eller en HPFI-afbryder er en afbryder som registrerer, hvis der er en fejlstrøm til stede. Den kaldes også en fejlstrømsafbryder og afbryder strømmen, inden den når at blive livsfarlig. Forskellen på HPFI og den ældre HFI-afbryder er, at HPFI kan frakoble ved pulserende fejlstrømme, som kan forekomme ved anvendelse af elektroniske apparater, såsom som computere, consoller, skærme osv
En fejlstrøm er strøm, der kan løbe igennem en person, hvis der er en elektrisk fejl fx i et apparat i køkkenet. Siden 1993 har en HPFI-afbryder været lovpligtig i alle nye installationer.